به گزارش قدسآنلاین، گزارش تحقیقی یک مجله انگلیسیزبان که توسط گروهی از روزنامهنگاران اسرائیلی و فلسطینی اداره میشود آشکار ساخته رژیم صهیونیستی چگونه از هوش مصنوعی برای هدف قرار دادن عامدانه غیرنظامیان استفاده میکند.
مجله +۹۷۲ که از سال ۲۰۱۰ برای تهیه گزارشهای تفصیلی و تحقیقی درباره مسائل مربوط به اسرائیل و فلسطین آغاز به کار کرده در گزارشی که پنجشنبه منتشر شد نوشته ارتش اسرائیل سیاستهایی را برای افزایش دادن بانک اهداف غیرنظامی در پیش گرفته و علاوه بر آن محدودیتها را برای حمله به غیرنظامیان تعدیل کرده است.
این مجله نوشته که این تحقیقات نشان میدهند که در پیش گرفتن این سیاستها در مرگبار بودن یکی از شدیدترین عملیاتهای نظامی اسرائیل علیه فلسطینیها از روز مصیبت فلسطینیها (یومالنکبه) از سال ۱۹۴۸ نقش داشته است.
این تحقیق بر اساس گفتوگو با هفت مقام فعلی و سابق جامعه اطلاعاتی اسرائیل، از جمله پرسنل دستگاه اطلاعات نظامی و پرسنل نیروی هوایی این رژیم که در عملیاتهای اسرائیل در غزه نقشآفرینی کردهاند انجام شده است. علاوه بر آن، در این تحقیق از اظهارات شاهدان عینی فلسطین، دادهها و اسناد موجود در نوار غزه و بیانیههای مقامهای اسرائیل نیز استفاده شده است.
رژیم اسرائیل در جنگ فعلی که نام آن را «عملیات شمشیر آهنین» گذاشته به طرز معناداری بانک اهداف خود را بیشتر مناطقی قرار داده که ماهیت نظامی ندارند. این اهداف منازل مسکونی شخصی، ساختمانهای عمومی، زیرساختها و برجهای بلند را شامل میشوند.
منابع مطلع که تجارت دسته اولی از حضور در بمبارانهای غزه داشتهاند به مجله +۹۷۲ گفتند هدف اصلی حمله به این اماکن آسیب زدن به جامعه مدنی فلسطین است: یعنی ایجاد یک شوک که تبعات سنگینی داشته باشد و موجب شود «غیرنظامیها به حماس فشار وارد کنند.»
چندین نفر از منابع که خواستهاند نامشان فاش نشود گفتند که ارتش اسرائیل اطلاعاتی از بخش زیادی از اهداف احتمالی در غزه در دست دارندو بر اساس آن از قبل فرضیههایی درباره اینکه حمله به یک مکان چه تعداد کشته به جا خواهد گذاشت، دارند.
مجله +۹۷۲ نوشته است: «اعدام و ارقام محاسبه شدهاند و یگانهای اطلاعات ارتش اسرائیل از پیش نسبت به آن اطلاع دارند و حتی به فاصله اندکی قبل از انجام حمله یقین دارند چه تعداد غیرنظامی قرار است کشته شوند.»
در یک مورد خاص که یکی از منبعها درباره آن صحبت کرد فرماندهان ارتش اسرائیل آگاهانه مجوز حملهای را برای کشتن یکی از فرماندهان ارشد نظامی حماس صادر کردند که معلوم بود به کشته شدن صدها غیرنظامی منجر خواهد شد.
یکی از این منابع گفت: «هیچ اتفاقی بر حسب تصادف رخ نمیدهد. وقتی یک دختر سه ساله در خانهای در غزه کشته میشود دلیلش این است که یک نفر در ارتش تصمیم گرفته که کشته شدن او اهمیت چندانی ندارد. جان او بهایی است که است که باید پرداخت شود تا اسرائیل جایی را هدف قرار دهد. همه چیز عمدی است. ما به طور دقیق میدانیم در هر خانه چقدر تلفات جانبی نفهته است.»
مطابق این تحقیقات، یکی دیگر از دلایل بالا بودن تعداد بانک اهداف اسرائیل و همچنین صدمات گسترده وارد شده به زندگی غیرنظامیان استفاده گسترده ارتش اسرائیل از سیستمی به نام «هابسورا» یا «گاسپل» است. این سیستم تا اندازه زیادی بر مبنای هوش مصنوعی طراحی شده و میتواند بانک اهداف را به صورت اتوماتیک و با سرعتی که قبلاً امکانپذیر نبود تولید کند. این سیستم هوش مصنوعی، آنطور که یکی از افسران سابق اطلاعاتی آن را توصیف میکند، در واقع کار «یک کارخانه ترور جمعی» را تسهیل میکند.
طبق گفته منابع، استفادههای فزاینده از سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی مانند گاسپل به ارتش اجازه میدهد در سطحی گسترده اقدام به انجام حملاتی به منازل مسکونی کنند که مثلاً یکی از مأموران نه چندان بلندپایه حماس در آن زندگی میکند.
با وجود این، اظهارات فلسطینیها در غزه نشان میدهد که از روز ۷ اکتبر، ارتش اسرائیل به منازل مسکونیای حمله کرده که هیچ عضو حماس یا دیگر گروههای فلسطینی در آنجا حضور نداشتهاند. چنین حملاتی گاه به صورت آگاهانه به مرگ تمامی اعضای خانواده در جریان آن حمله منجر میشود.
منابع مورد استناد این پایگاه تحلیلی میگویند در اکثر موارد، هیچ فعالیت نظامی از این خانههایی که بمباران میشوند هدایت نمیشوند. یکی از منابع اسرائیلی که به این رویه ارتش اسرائیل انتقاد دارد گفت: «یادم میآید همیشه به این فکر میکردم اگر قرار بود شبهنظامیان فلسطین شبهای آخر هفته که ما برای خوابیدن به منزلمان برمیگردیم بخواهند همه منازل شخصی خانوادهها ما را بمباران کنند چه میشد؟»
یک منبع دیگر میگوید یکی از افسران اطلاعاتی اسرائیل بعد از ۷ اکتبر به افسران نظامی اسرائیل گفت که هدف «کشتن بیشترین تعداد ممکن از عاملان حماس است.» این منبع گفته که برای دستیابی به این هدف ملاکهای قبلی برای اجتناب از آسیب زدن به غیرنظامیها تا حد زیادی سهل و ساده شد.
نتیجه این رویه مرگ بیسابقه غیرنظامیان در غزه از ۷ اکتبر بوده است. در این عملیاتها تا کنون بیش از ۱۵۰۰۰ نفر جانشان را از دست دادهاند پایگاه ۹۷۲ نوشته بالغ بر ۳۰۰ خانواده در غزه هستند که ظرف دو ماه گذشته دستکم ۱۰ نفر از اعضای خانوادهشان را از دست دادهاند. این رقم ۱۵ برابر رقمی است که قبلاً در مرگبارترین حمله اسرائیل به غزه در سال ۲۰۱۴ رقم خورده بود.
یکی از این منابع تصریح کرد: «همه این اتفاقها بر خلاف پروتکلی که ارتش اسرائیل قبلا از آن استفاده میکرد میافتند. این احساس وجود دارد که مقامهای ارشد در ارتش اسرائیل از شکستشان در روز ۷ اکتبر آگاه هستند و الان مشغول این سوال شدهاند که چطور میتوان در افکار عمومی اسرائیل تصویری از پیروزی نشاند که آبروی رفته را بازگرداند؟»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه به هلاکت رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. این رژیم گفته هدفش از این عملیات نابودی حماس است با این حال، بسیاری از تحلیلگران حتی در داخل فلسطین اشغالی به امکانپذیر بودن این هدف به دیده تردید مینگرند.
بسیاری از شخصیتهای غربی و اروپایی در روزهای گذشته تصریح کردهاند که حماس یک تفکر است و امکان نابود کردن آن وجود ندارد. به عنوان مثال جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا چند روز پیش در نشستی در بارسلونا گفت که حماس یک تفکر و ایدئولوژی است و امکان از بین بردن آن وجود ندارد.
انتهای پیام
نظر شما